Tuesday, 12 April 2011

Wednesday, 6 April 2011

diikuti dengan cerita......


3D Qayyum 7 bulan


1st scan pic Qayyum
29/06/2009 sekali lagi mencatit sejarah buat mummy… mummy ingat mummy kena cancer.. Dr. Raja Juhaidah dari Columbia specialist pakar sakit puan check mummy..” kita buat pap smear ya” mummy “ok”.. so far I tak nampak apa2 masalah pada vagina u.. ok kita scan pulak…” laaaaa u ngandung la..” see jari pun dah nampak. “ ok dalina kita ukur baby tengok berapa bulan dah “ eem dah 3bulan 3 hari dah.. tapi I rasa u dah 4 bulan lah” mummy just dia.. memanjatkan syukur dalam hati..”alhamdullilah”…

bermulanya cerita.......




puteri kandungku..dilahirkan pada 28.7.2007 jam 8.15 pagi di Pantai, Air Keroh, Melaka. seberat 3.08kg kumpulan darah B(-ve).. disambut oleh Dr Elias. (yang hensem tu)  eeeemmm hasil perkongsian hidup aku dengan Shamsul Baharin lahirlah Qaira.. yang nama asalnya Aqbarah Batrisyia Baharin dan 40 hari kemudiannya dibuang Baharin sebab semasa dalam pantang Qaira menangis tak henti2 sampai biru2 lidah.. ramai yang cuba mengubatnya.. sampai ada yang menggelarnya ' Siti Albab' (Lawan Ahmad Albab-cerita p.ramlee)...
Tq tuk makitam... yang habis semua lagu dinyanyinya dari lagu melayu sampai lagu tamil....tengah malam kul 12 tgh malam gi cari tok dukun kat bank ocbc (time tu kat depan pasar segamat).... makusu yang mendodoikan qaira... sampai lenguh2 tangan.. paklong pun sama... pakuteh n makuteh yang sampai tengah malam pun datang tengok2kan si qaira ni yang tak nak berhenti menangis...makcik yang tak putus2 bagi semangat kat kami....
n terima kasih yang tak terhingga tuk mak abah  yang hari2 tak tido malam dengar dendangan Qaira ni.... Tq semua...